dijous, 10 d’abril del 2008

15 anys sense Guillem Agulló

Guillem. Guillem Agulló. A tots ens sona aquest nom. Tots coneixem la seva història. Tots coneixem el jove noi de Burjassot (l'Horta) que va ser assassinat ara fa 15 anys, un 11 d'abril, l'11 d'abril de 1993.
Guillem, de només 18 anys, va ser assassinat per un grup de joves coneguts per la seva ideologia d'extrema dreta mentre passava uns dies a Montanejos (Alt Millars).
Tots els partits polítics van condemnar els fets menys el PP i Unió Valenciana (com són les casualitats!).
L'any 1995 es va fer el judici del cas a Castelló de la Plana. De tot el grup de joves el jutge només va condemnar-ne un, i la resta del grup va quedar absolta. Pedro Cuevas va ser condemnat a 14 anys de presó per homicidi, però tranquils, no patiu! com era d'esperar només va complir-ne 4 i a les eleccions de 2007 es va presentar a les llistes de Xiva per Alianza Nacional.

Així, així funciona la justícia en aquest Estat. Resulta que si cremes la fotografia d'un cap d'Estat que és on és per ser fill del seu pare, única i exclusivament, al dia següent ets a l'audiència nacional de Madrid i demanen per tu 2 anys de presó, ara, si assassines un jove d'ideals que potser no interessen massa als de dalt llavors compleixes 4 anyets i apa, cap a casa!
La veritat, no sé que m'estranya, si es dediquen a il·legalitzar partits com Batasuna i després partits com Alianza Nacional, que a banda de tindre ideals totalment neonazis, es dediquen a presentar assassins a les llistes mentre l'Estat es preocupa de que la gent no cremi fotografies.
Em sembla tan vergonyós tot plegat, la impunitat amb la que surten aquesta gent de la presó (si és que hi entren) i que a sobre et venguin la moto de que les coses van tan i tan rebé i que el sistema funciona!Apa home que encara que us ho penseu no som rucs!

I és per això que avui, 11 d'abril de 2008 rememorem a Guillem, perquè no oblidem aquell jove combatiu i lluitador, ni tan sols les noves generacions que a penes recordem res d'aquell dia. I és per això que avui els carrers de moltes ciutats s'ompliran de manifestacions i actes diversos, perquè encara que la justícia deixi impune als feixistes desenes de persones seguiran oferint el seu recolzament a la família i amics de Guillem.

GUILLEM AGULLÓ, NI OBLIT NI PERDÓ!